neljapäev, 13. november 2014

Kuidas me vallamajas Marti jooksmas käisime




Juba väga vanast ajast on komme, et Mardipäeval käiakse inimestele õnne ja tervist viimas. Tehti seda ikka suurte seltskondade ehk siis peredena. Mardiperre kuulus isa, ema ja lapsed. Tänapäeva kaasaegses ühiskonnas kuulusid meie Mardiperre: Mardiisa,Mardilapsed ja kaks  J Mardiema. 

Kogusime oma suure pere kokku ja läksime Mardiõnne viima ikka kõige tähtsamatele – valllamaja inimestele. 

Viskasime neile kuhjaga õnne! (õnne leiavad nad põrandalt ilmselt veel  Jaanipäevalgi) Soovisime, et neil pead oleks selged ja eelarve hästi koostatud ja uhkeid autosid tare taha ja karjaõnne ja viljaõnne soovisime ikka ka. 



Õnn tegi toapõranda lausa valgeks J






Panime nende tarkuse proovile, küsides neilt mõistatusi. Ikka nii et „Mõista,mõista, mis see on? Viskad üles on valge, kukub maha on kollane? Või et kui püsti siis on täis kui kummuli siis tühi?“ Jne. 

"Kukepoks"
Võib öelda, et üsna targad inimesed on meil seal vallamajas. Järgmiseks vaatasime, kas nende sees veel ka lusti ja lapsemeelsust leidub. Mehed-naised, noored-vanad, kõik  mängisid suure rõõmuga, keegi ei norutanud üksi kusagil nurgas. 


Valu lõime vitsaga 
kerest välja. 






Lõpetuseks tänasime lahket pererahvast, soovisime neile edu edaspidisekski ja kutsusime neid endile külla. Nemad tänasid meid vastu, kinkides meile helkuri ja kommi!

 Aitüma pereema, aitüma pereisa -Marti,Marti!

Vaata meid ka siit:
https://www.facebook.com/HarkuVald/photos/pcb.784322774957156/784322038290563/?type=1&theater

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar